SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/011 | 5052 Újszász, Dózsa György út 23.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. febr. 9.


Kovács Nándor

  Honvéd kadét sportsikerek

  Január 19-én a Magyar Honvédség Amatőr Küzdősport Bajnokság Kinizsi közelharc kupa és Furkó Kálmán emlékverseny Kelet-magyarországi Területi Döntőjében több mint 35 középiskola (200 fő küzdősportoló) vett részt! A Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum tanulói kimagasló eredményeket értek el: 9 tanuló 7 érem! 4 arany, 2 ezüst, 1 bronz. Folytatás az országos versenyen Szentendrén!

  Honvéd kadét sportsikerek

  Január 19-én a Magyar Honvédség Amatőr Küzdősport Bajnokság Kinizsi közelharc kupa és Furkó Kálmán emlékverseny Kelet-magyarországi Területi Döntőjében több mint 35 középiskola (200 fő küzdősportoló) vett részt!

  A Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum tanulói kimagasló eredményeket értek el: 9 tanuló 7 érem! 4 arany, 2 ezüst, 1 bronz. Folytatás az országos versenyen Szentendrén!

  Január 27-én szakmailag kimagasló és rendkívül izgalmas Döntő Gálával ért véget a „Készülj FEL!” – Önvédelmi Területi Bajnokság. A Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a MATASZ-Béri Balogh Ádám Alapítvány szervezésében megvalósult egyedülálló önvédelmi versenysorozat először került megrendezésre. Közel 30 iskola 180 tanulója vett részt a bajnokságon, a fináléba a legjobb 60 versenyző jutott be különböző korosztályban! A Gálának a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont. Az esemény fővédnöke Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár volt.

  A Gálát neves magyar harcművészek és egyesületek előadásai színesítették. Az önvédelem mellett többek között Shotokán karate, aikido, taekwondo és Intézkedéstaktikai bemutatót is megtekinthettek a résztvevők! A szervezők célul tűzték ki, hogy népszerűsítsék a küzdősportokat, motiválják a fiatalokat a mozgásra, és felhívják a figyelmet az önvédelem fontosságára.

  Az eseményen jelen volt a Magyar Honvédelem is. Bemutatták a legkorszerűbb haditechnikai eszközöket, valamint a legújabb harci járművekkel vonultak fel. Emellett a toborzóponton minden érdeklődő tájékozódhatott a katonai, rendvédelmi és tartalékos életpályáról, illetve a lézerlövészetet is kipróbálhatták a fiatalok.

  A Döntő Gála ünnepélyes díjátadóján egyéni versenyben 4 korosztályban, valamint csapat kategóriában hirdettek győzteseket. A bajnokok az érem és a serlegek mellett 100.000 Ft értékű KAPPA ajándékutalványt nyertek! A további helyezettek Patriots Paintball kuponnal, illetve az MBH Bank Nyrt. által felajánlott ajándékcsomagokkal gazdagodtak.” (forrás: rksz.info)

  A versenyen tanulóink kiváló eredményt értek el. A 14-16 éves kategóriában Kökény Brendon és Hervai Rikárdó 3. helyezett, és a 19-20 éveseknél Zsolnai Nikolett Magdolna és Bendó János 2. lett.

  A tanulókat Fuxreiter András készítette fel a versenyekre.

  Kovács Nándor Józsefné igazgató

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Megyei történelem verseny

  Megyei történelem verseny

  A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett megyei történelem versenyen korcsoportjában 3. helyezést ért el iskolánk 12. D osztályos tanulója, Kovács János.

  2024. jún. 3.


  Kollár Eszter

  Véradás

  Véradás

  A korábbi évekhez hasonlóan, idén is, április 4-én sikeres véradás zajlott az iskolánkban.

  2024. ápr. 5.


  Kovács Nándorné

  Állófogadás a Parlamentben

  Állófogadás a Parlamentben

  Iskolánk kiváló vasutas tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon nyújtott kiemelkedő teljesítményük jutalmaként június 20-án a Parlamentben jártak, állófogadáson vettek részt.

  2023. jún. 23.


  Kasza Ágnes


  Partnereink

  SZC logo

  Szolnoki Szakképzési Centrum


  Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

  5052 Újszász, Dózsa György út 23.

  Telefon: +36 56 439 329

  E-mail: rozsa@szolmusz.hu

  OM azonosító: 203056/011

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000759


  2024Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum